A Hero ve The King’s Man: Başlangıç filmleri vizyonda

A Hero ve The King’s Man: Başlangıç filmleri vizyonda
Sinemalarda bu hafta iki önemli film vizyona giriyor. İşte yılın en dikkat çekecek filmleri arasında gösterilen A Hero ve The King’s Man: Başlangıç filmlerini konuları...

Bu sene Oscar’da İran’ı temsil edecek 'A Hero', borçları sebebiyle hapse atılan bir adamın hikayesini merkeze alıyor. .

A HERO (KAHRAMAN) FİLMİNİN KONUSU

Asghar Farhadi’nin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı dram türündeki ‘Kahraman’, borçları sebebiyle hapse atılan bir adamın hikayesini anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadre Orafaee, Sarina Farhadi gibi oyuncular bulunuyor. 94. Akademi Ödülleri’nde de ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde İran’ı temsil edecek olan film, bugüne dek katıldığı birçok festivalden ödül almayı başardı.

THE KİNG'S MAN BAŞLANGIÇ FİLMİNİN KONUSU

Bu hafta vizyona giren bir diğer başyapıt ise 'The King's Man: Başlangıç'. Sinemaseverlerin 2022’ye damgasını vuracak dönem filmi olarak belirttikleri ‘The King’s Man: Başlangıç’, dünyayı tehdit eden bir kötücül kuvveti etkisiz hale getirmeye uğraşan bir adamın hikayesini konu ediniyor. 2014 senesinde vizyona giren ‘The Secret Service’ ile başlayan ve 2017’de beyaz perdede görünen ikinci film ‘The Golden Circle’ ile süren ‘Kingsman’ serisinin geçmişe götüren üçüncü filmi ‘The King’s Man’, Kingsman istihbarat örgütünün kuruluş senelerini ve aynı seneler içerisinde örgütün milyonlarca kişinin yaşamını etkileyecek çağta yıkımlara neden olabilecek baş kötüleri durdurma uğraşları seyircilerin beğenisine sunuyor. 1. Dünya Savaşı döneminde geçen filmin yönetmen koltuğunda Matthew Vaughn oturuyor.