Cemaat yurdunda canına kıyan Enes Kara'nın babası: "Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu"

Cemaat yurdunda canına kıyan Enes Kara'nın babası: "Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu"
Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara (20), kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıları ve gelecek kaygısını anlattığı bir video çekerek intihar etti. Enes Kara'nın babası Mehmet Kara, kendisinin 25 yıldır Nur Cemaati içinde olduğunu belirterek, "Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu" diye konuştu.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Enes Kara, ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıyı anlattığı bir video çektikten sonra intihar etti.

TELE 1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan Enes Kara’nın babası Mehmet Kara, oğlunun Nur Cemaati'ne ait bir yerde kaldığını söyleyerek, "Kaldığı yer güzel insanların kaldığı yer. Talebelerin kaldığı yer. Orada kalmasını tavsiye ettim. Devlet yurdunda başvuru yapmadık. Durumumuz iyi. Manevi olarak ahiretine faydası olsun istedim." dedi.

Kendisinin 25 yıldır Risale-i Nur okuduğunu ve 25 yıldır Nur cemaatinin içinde olduğu belirten baba Kara, "Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu. Sürekli arkadaşlarıyla iletişim halindeydik. Birkaç ay kalır sonra alışır dedim. Cenazeyi aldık şu an dönüyoruz Hatay’a. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Olaydan sonra durumunu daha iyi anladık." diye konuştu.