Ahmet Çalık'ın öldüğü kazayla ilgili yeni iddia

Ahmet Çalık'ın öldüğü kazayla ilgili yeni iddia
Konyaspor’da forma giyen futbolcu Ahmet Çalık’ın Ankara’da trafik kazasında yaşamını yitirmesini ardından kazanın nedenine ilişkin tartışmalar sürüyor.

Milli futbolcu Ahmet Yılmaz Çalık, Ankara-Niğde otoyolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Çalık’ın aracının düz yolda kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandığı görüldü.

Kazanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, uzmanlar "kızaklama" vurgusunda bulundu.

Türkiye gazetesinin haberine göre, 'Kızaklama' lastiklerin, biriken su üzerinde dönme hareketi yerine kayma hareketi yapması demek. Lastiğin ön kısmında ani su birikmesiyle birlikte suyun derinliğine bağlı olarak ani yavaşlama gerçekleşerek kontrolün kaybolması anlamına geliyor. Biriken suya oldukça yavaş girilmeli ve direksiyonun iki elle kuvvetli tutulması gerekiyor. Çalık’ın kaza anına ilişkin görüntülerinde de yolda su birikintisi olduğu ve öndeki kamyonun da yolda biriken suları dağıttığı dikkat çekiyor. 

“Diş derinliği azalmış ve sertleşmiş lastiklere sahip bir arabanın buzda kösele ayakkabı giymiş insandan farkı yoktur” diyen uzmanlar uyarıda bulunarak: Lastik basıncı yanlış ve diş derinliği azalmış lastiklerin suda kızaklama yapma ihtimali daha yüksektir. Lastikleriniz ıslak havada yere daha zor tutunacağı için daha yumuşak frene basma tarzı tercih etmelisiniz. Sert direksiyon hareketleri kayma ihtimalini artırır. Öndeki araç ile güvenli bir seyir ve fren mesafesi bırakın.