Yaz Dizilerinde Ekonomik Kriz Yaşanıyor, Yayınlanmayacak!

Yaz Dizilerinde Ekonomik Kriz Yaşanıyor, Yayınlanmayacak!
Yaz aylarında ekranlara gelen yaz dizileri bu yıl yayınlanmayacak. Dizilerde bir bölüm maliyeti 10 milyon TL’yi aşmış durumda.

Enflasyon ve artan maliyetler dizi sektörünü de vurdu. Yaz dönemlerinde kanalların yayınladığı yaz dizileri için bu yıl yeni bir kriz baş gösterdi. 2-3 yıl önce 1 milyon TL’ye çekilen dizilerin bir bölümü, bu yıl 10 milyon TL’yi aşmış durumda. Bu maliyetler arasında en büyük artış oyuncu ücretlerinde yaşandı. Prodüksiyon, yönetmen, teknik ekip gibi tüm çalışanların ücretlerinde artış ve maliyetlerde de yaşanan yükseliş, fiyatların artmasında neden oldu. 120 dakikaya varan dizi süreleri ve 2 ekiple dizilerin çekilmesi gibi durumlar da fiyatlarda önemli bir etken.

Yaz Dizilerinde Seçici Olacaklar

Yaz dizilerinde artan maliyetler nedeniyle kanallar şu anda maliyetleri karşılayabilecek formüller üzerinde duruyor. Pek çok kanal yöneticisi, yaz aylarında alternatif programlar ve yarışmaları tercih ederken bazı kanallar sadece yurt dışı satış garantisi olan dizileri değerlendirecek. Bu yıl artan maliyetler nedeniyle pek çok dizinin kısa sürede final yapmasının nedeni de maliyetler olmuştu.

Mevcut durum kış dönemi de etkileyebilir. Kanallar 7 günde 7 dizi yayınlamayı tercih ederken bundan sonraki süreçte daha az dizi ekranlara gelebilir.