Uzmanlardan Şeker Bombası Uyarısı!

Uzmanlardan Şeker Bombası Uyarısı!
Sıcak geçen yaz aylarında serinlemek için tercih edilen soğuk çaylar ve gazlı içecekler için uzmanlardan şeker bombası uyarısı geldi. İşte detaylar.

Türkiye’de yaz aylarında tüketimleri artan içeceklere yönelik uzmanlardan yeni uyarı geldi. Son dönemlerde sosyal medyada da viral hale gelmeye başlayan içecekler için “Şeker bombası” tanıtımı yapan uzmanlar, tek bir içecekte 10 küp şekerin yer aldığı ve hızla şekeri yükselttiğini söyledi. Gün içerisinde çok fazla gazlı içecek ve soğuk çay içenler için çeşitli sağlık sorunlarının da olacağını ifade eden uzmanlar, sağlıklı tüketime dikkat çekti.

1 Kutu Soğuk Çayda 10 Küp Şeker Var

1 kutu soğuk çay ya da gazlı içecek içerisine 10 küp şekerin olduğunu belirten uzmanlar üstelik risklerin sadece şekerden ibaret olmadığını ifade ediyor. İçerisinde çeşitli katkı maddeleri ve kimyasalların yer aldığı bu içecekler, anlık serinlik verse de uzun vadede kişilerin sağlığı üzerinde ciddi riskler yaratıyor.

kola.png

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk çarpıcı tespitlerde bulundu. Erk’in açıklaması şöyle;

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 13 küp şeker 50 grama tekabül ediyor. O limit diyorsa bun uymak lazım ama gelin görün ki Türkiye bu konuda dünyada üçüncü Avrupa'da birinci dolayısıyla sıkıntı var.