Koronavirüsün Kaynağı Tespit Edildi

Koronavirüsün Kaynağı Tespit Edildi
Çin’in Wuhan kentinde ilk olarak görülen koronavirüsün kaynağı tespit edildi. İşte araştırmanın çarpıcı sonuçları.

Tüm dünyada etkisini gösteren ve binlerce kişinin yaşamını yitirmesine yol açan koronavirüsle ilgili yapılan çalışma sonuçlandı. Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa'daki bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen araştırmalarda koronavirüsün yapay bir virüs mü olduğu yoksa enfekte bir hayvandan mı ortaya çıktığı araştırıldı. Araştırma sonuçlarıyla birlikte koronavirüsün kaynağı da belirlendi.

Koronavirüsün Kaynağı Ne?

Virüs dönemi boyunca toplanan numuneler üzerinden yapılan araştırmalarda özellikle Wuhan’daki hayvan pazarından da alınan örnekler değerlendirildi. Geçtiğimiz yıl itibariyle tüm bilim insanlarının çalışması izin paylaşılan çalışmalarda virüsler üzerinde pek çok çalışma gerçekleştirildi. Araştırma sonuçlarına göre virüsün kaynağı pazardaki tezgahlar ve hayvanlar oldu. Virüsler ile bu virüsleri taşımaya yatkın olan hayvanların tezgahlarda yoğun bir oluşum görüldü. Genetik kodlar üzerinden yapılan araştırmalarda bu hayvanların çevresinde kümelenen virüsler, kaynağı da böylece ortaya çıkarmış oldu. Bu hayvanlar arasında ön plana çıkan ise rakun köpeği oldu.

“Şüphe Yok”

Araştırma sonuçlarında yapılan çalışmaların şüpheye yer bırakmayacak şekilde Pazar kaynaklı bir virüsün ortaya çıktığına vurgu yapıldı. Araştırma ekibinde yer alan bilim insanlarından birisi olan Prof. Worobey, "Şüpheye mahal bırakmayacak şekilde böyle ortaya çıktı. “ diyerek durumu net bir şekilde ifade etti.