Erken Seçim Kasım 2025’te mi Yapılacak?

Erken Seçim Kasım 2025’te mi Yapılacak?
Türkiye’de erken seçim iddiaları yalanlansa da CHP kanadından Kasım 2025 için erken seçim çağrısı geldi. İşte detaylar.

Cumhuriyet Halk Partisi İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı devam ediyor. Bugün kurultayda konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel erken seçime yönelik önemli bir açılama yaptı. Açıklamalarını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yapan ve çağrıda bulunan Özel, erken seçim için rest çekti. Vatandaşların 5 yıl daha dayanacak bir gücünün olmadığını ve CHP’nin iktidarını beklediğini belirten Özel, "Gelecek sene kasım ayında bizim karşımıza çıkmaya seçim yapmaya varsanız. CHP buradadır. O seçime girecektir." dedi.

Erken Seçim Talebi %50’yi Aştı

Erken seçim talebi bulunan vatandaşların yüzde 50’yi aştığını da belirten Başkan Özel, erken seçim çağrısı yaparak hodri meydan geldi. Yüzde 25 oranındaki erken seçim beklentisinin yüzde 50’yi aştığını ve vatandaşın artık çaresiz kaldığını, seçimini beklediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olup olmayacağına da değinen Genel Başkan Özel, “Bugün eğer bir erken seçim olmazsa Erdoğan olamaz, anayasa göre bir erken seçim olursa Erdoğan bir kez daha aday olabilir. “ dedi.

22 yıllık iktidara son vereceklerini ve Türkiye’nin birinci partisinin artık CHP olduğunu söyleyen Özgür Özel, seçim öncesinde adaylarını açıkladıkları andan itibaren seçimi kazanacaklarını belirtti.