AK Parti’den Erken Seçim Açıklaması

AK Parti’den Erken Seçim Açıklaması
CHP’nin erken seçim çağrılarına AK Parti cephesinden net yanıt geldi. İşte yapılan o açıklama ve detaylar.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2,5 yıl sonra erken seçime gidilmesi gerektiğini söyleyerek AK Parti’ye erken seçim çağrısı yapmıştı. Bu çağrı sonrasında gözlerin çevrildiği AK Parti’den ilk yanıt geldi. Açıklama yapan isim ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ oldu. Hamza Dağ, gündeme dair açıklamalarında CHP’nin erken seçim çağrısını eleştirerek AK Parti olarak aldıkları kararı duyurdu.

Türkiye’de Erken Seçim Olacak mı?

Erken seçime gidilebilmesi adına AK Parti’nin seçim kararı alması gerekiyor. CHP’nin bu yöndeki çağrılarını eleştiren Hamza Dağ, Türkiye’de erken seçim gibi bir gündem olmadığını söyledi. "Bu beyhude tartışmanın konusu, CHP'nin yalan ve riya siyasetinden sonra en istikrarlı olduğu ikinci konudur. Türkiye'nin erken seçim gibi bir gündemi yoktur" diyerek CHP’ye AK Parti adına yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, böylece uzun zamandan beri süren erken seçim tartışmalarına da son noktayı koymuş oldu.

“Erken Seçim CHP’nin Konusudur”

Türkiye’de erken seçim çağrılarında CHP’nin genel bir tutumu olduğunu belirterek bu duruma dikkat çeken Dağ, CHP Başkanı Özgür Özel’i eleştirdi. “Dün ‘Erken seçim talebimiz yok’ diyen CHP Genel Başkanının, bugün ‘erken seçim olmalı’ diyor” diyerek durumu özetleyen Dağ, CHP’ye öneride bulundu. Dağ CHP’ye önerisinde ise şunları söyledi; “CHP, illa ki bir şey değiştirmek istiyorsa, milletimize çile olan CHP belediyecilik anlayışını değiştirmelidir."