Mansur Yavaş CHP'den İstifa mı Ediyor?

Mansur Yavaş CHP'den İstifa mı Ediyor?
Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa edeceği iddialarına Mansur Yavaş sessiz kalmadı. İşte o açıklama…

Milliyet Yazarı Zafer Şahin tarafından ilk olarak dile getirilen ve sonrasında pek çok kaynakta yer almaya başlayan Mansur Yavaş’ın istifa haberleri sonrasında gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çevrilmişti.

İddialarda 2028 Cumhurbaşkanı seçimlerinde CHP’den istifa edeceği ve aday olacağı öne sürülmüştü. Bu iddiaların kaynaklarından birisi de CHP’nin Tüzük Kurultayı olmuştu. Kurultaydan 1 saat önce konuşma yapacağının bildirilmesine tepki gösteren Başkan Yavaş, bu tepkisini kurultayda da dile getirmişti. Bu haberler sonrasında ise istifa spekülasyonları da gündemde yer almaya başladı.

Mansur Yavaş CHP ile Köprüleri Attı

"Henüz resmen değil ama fiilen CHP ile köprüleri attı Mansur Yavaş. Ankara kulislerinde Yavaş’ın 2028’de Cumhurbaşkanı adayı olmayı kafasına koyduğu, yıl sonunda CHP’den ayrılacağı ve seçime kadar bağımsız belediye başkanı olarak yola devam edeceği iddia ediliyor.” diyerek bu iddiaları gündeme getire Zafer Şahin’in iddiaları sonrasında Başkan Yavaş açıklama yaptı.

CHP’den ayrılacağı yönündeki haberleri yalanlayan Mansur Yavaş bu ifadeleri tezgah ve iftira olarak değerlendirdi. Mansur Yavaş açıklamasında, "İftira- tezgah ve yalanla uğraşacak vaktim yok" dedi.