Toprak Razgatlıoğlu Şampiyon Oldu mu? 2024 Dünya Superbike Şampiyonası Sonuçları

Toprak Razgatlıoğlu Şampiyon Oldu mu? 2024 Dünya Superbike Şampiyonası Sonuçları
2024 Dünya Superbike Şampiyonası tamamlandı. Peki, Toprak Razgatlıoğlu şampiyon oldu mu? İşte sonuçlar…

Tüm Türkiye’de yakından takip edilen 2024 Dünya Superbike Şampiyonası bugün gerçekleştirildi. 12. ve son ayağının tamamlanmasının ardından Toprak Razgatlıoğlu için sürpriz yaşanmadı. Tüm dünyada geniş yer bulan bu durum, milli motosikletçinin yeniden Türkiye gündeminde yer almasını sağladı. Klasmanda büyük fark yaratan ve uzun zamandan beri seriyi önde götüren Toprak Razgatlıoğlu bugünkü son yarışta da üstün bir performans sergiledi.

Toprak Razgatlıoğlu Şampiyon mu?

Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda şampiyon oldu. 12. yarışın tamamlanmasının ardından Toprak Razgatlıoğlu ikinci kez dünya şampiyonu oldu ve büyük bir unvana da kavuştu. Sezonun son ayağının ilk yarışında Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu 2. oldu. Bu sonuç sezon tamamlanmadan dahi Toprak Razgatlıoğlu’nun şampiyon olması için yeterli oldu.

El Turco lakabıyla takip edilen Toprak Razgatlıoğlu, en yakın rakibi İtalyan Nicolo Bulega’nın 37 puan üzerinde yer aldı. Şampiyonada ikinci ve son ayağı da yapılacak. Ancak bu yarışın sonuçları önemli olmaksızın Toprak Razgatlıoğlu şampiyonluğu garantiledi. 2021 yılında Yamaha ile dünya şampiyonu olmayı başaran Toprak Razgatlıoğlu, 2024’te ise Rokit BMW ile aynı başarıyı gösterdi.