TikTok’a Yeni Abonelik Sistemi Geliyor

TikTok’a Yeni Abonelik Sistemi Geliyor
TikTok için yeni abonelik sistemi hakkında resmi açıklama geldi. Yeni sistem, Patreon’a benzetildi.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağlarından birisi olan TikTok’ta kazanç imkanı olması, daha fazla kişinin içerik üretmesini tetikliyor. Bu konuda bir teşvik de TikTok’tan geldi. Şirketin resmi açıklamasında içerik üreticilerinin desteklenmesi adına abonelik sistemlerine yenirlinin ekleneceği belirtildi. Bu yeniliklerden ilki abonelik paketi oldu.

TikTok Abonelik Paketi Nasıl Çalışacak?

TikTok yeni abonelik paketinde mevcut abonelik paketinden ayrılacak. Patreon benzeri bir sistem ile çalışacak bu abonelik sisteminde kullanıcılar sadece aboneleri için paylaşım yapabilecek. Böylece özel içerikler için TikTok yeni aboneliğinin alınması gerekecek. İçerik üreticilerinin daha fazla gelir elde etmesi ve kendi kitlesini oluşturması adına yeni abonelik paketi önem taşıyor.

Özel içerikler sadece video olmayacağı gibi notlar ve canlı yayınlar gibi farklı paylaşımlar da TikTok özel abonelerine sunulacak. Aboneler, bu paketler ile canlı yayınlara dahil olduğunda özel etiket ve rozetleri de kullanabilecek.

İçerik Üreticileri Abonelik Paketlerini Hazırlayacak

Abonelik paketi içerikleri, içerik üreticileri tarafından hazırlanacak. TikTok’un kullanıma sunduğu özellikler arasından yapılacak seçimlerle abonelik paketleri hazırlanacak. Kamera arkası videolarından birlikte oyun oynama gibi farklı paket özellikleri belirlenebilecek.

Brezilya, Fransa, Almanya, İspanya, Birleşik Krallık, Endonezya, İtalya, Japonya, Güney Kore ve ABD'de kullanıma sunulacak yeni abonelik sisteminden en az 10 bin abonesi olan ve son 1 ayda 100 binden fazla izlenme alan kullanıcılar yararlanabilecek.