Meta Meta Movie Gen Adlı Yapay Zeka Aracını Tanıttı

Meta Meta Movie Gen Adlı Yapay Zeka Aracını Tanıttı
Yapay zeka araçlarına bir yenisi Meta’dan geldi. Meta video ve ses üretebilen yeni yapay zeka aracını tanıttı.

Yapay zeka alanındaki çalışmalar hız kazandı. Meta, Google ve Microsoft gibi sektör devleri yeni araç ve sistemleri ile yapay zekaya geçişi hızlandırdı. Yeni tanıtım ise Meta’dan geldi. Meta yeni tanıttığı Meta Movie Gen aracını resmi olarak duyurdu. Video ve ses üretme odaklı olarak geliştirilen yeni araç, yapay zeka destekli video oluşturmanın önünü açıyor.

Meta Movie Gen Neler Sunuyor?

Meta Movie Gen otomatik olarak videoların oluşturulmasını sağlıyor. Üstelik video içeriğine ek olarak uyumlu ses efektleri, ortam sesleri ve müzikle senkronizasyon gibi özellikleriyle de video oluşturmayı çok kolay hale getiriyor. Meta'nın üretken yapay zekâdan sorumlu başkan yardımcısı Ahmad Al-Dahle tarafından yapılan açıklamalar ile duyurulan yeni araç henüz Türkiye’de kullanıma sunulmuş değil. Türkiye’den giriş yapmak isteyen kullanıcılar için Meta AI henüz ülkende kullanılmıyor uyarına yer veriliyor.

meta.jpg

Meta Movie Gen Özellikleri Neler?

Meta Movie Gen metin girdileri ile otomatik olarak isteğe göre video oluşturmayı hedefliyor. Üretilen videolar için ayrı ayrı promptlar girilmesi ve buna göre birbirini tamamlayan video içeriklerin oluşturulması da mümkün. Meta Movie Gen’in en dikkat çeken özelliği ise videoya özgü ortam seslerini ve efektlerini de ekleyebilmesi. Böylece video oluşturmak isteyenler için süreç çok daha kısalıyor.

16 kare hızında 16 saniyelik videolar üreten Meta Movie Gen, diğer yapay zeka araçlarında olduğu gibi hatalı sonuçlar da verebiliyor. Başlangıçta küçük bir grup ile test edilmesi planlanan araç, gelecekte tüm ülkelerde kullanıma sunulacak.