Huawei Çin'de Apple'ı Geçti

Huawei Çin'de Apple'ı Geçti
Huawei ile Apple arasında yaşanan rekabette ambargo Huawei’nin güç kaybetmesine neden olmuştu. Şimdi ise Huawei Apple’ı geçti.

Huawei’nin teknoloji dünyasındaki hızlı yükselişi sonrasında ABD’den gelen ambargo ile ciddi sıkıntılı bir süreç başlamıştı. Huawei’nin alt markası Honor ile yollarını ayırmasına yol açan bu durum sonrasında Huawei küllerinden yeniden yükselişe geçti. Emin adımlarla zirve tırmanışına başlayan Huawei, Çin’de tam 46 ay sonrasında bir ilk yaşandı ve Huawei Apple’ı geçti.

Son Araştırmalarda Huawei Farkı

CINNO Research tarafından yapılan son piyasa araştırmasında Ağustos 2024 itibariyle Huawei, Çin’de Apple’dan daha fazla satış yaptı. 4 yıllık aranın ardından bir ilki gerçekleştiren şirket, Çin’deki yükselişini sürdürüyor. Kirin 9000s gibi işlemcilerinde 5G sürecini de başlatan şirket, Çin’de gücünü yeniden toparlamayı başardı. Çin’de başlayan yerli akımının da bu durum üzerinde büyük bir etkisi var. Zira yerli şirketleri ve ürünleri tercih edenler Huawei gibi pek çok şirketin ülkede yüksek satış rakamlarına ulaşmasını sağlıyor. Yerli tercihi ayrıca Apple gibi markaların satışlarının da düşmesine yol açıyor.

Yayınlanan son rapora göre yabancı şirketlerin Çin’deki satışları yüzde 12,7 oranında düşüş yaşadı. 1,87 milyon adet satışın yapıldığı Çin’de yerli üreticiler ise yüzde 26,7 oranında artış kaydetti ve 24 milyonu aşkın cihaz satıldı.