Pokemon Oyunları Bilgisayara Geliyor!

Pokemon Oyunları Bilgisayara Geliyor!
Yıllardan beri oyuncuların ilgisini çeken Pokemon oyunları mobilin ardından bilgisayara da gelecek. İşte yeni Pokemon oyunundan ilk detaylar.

Çizgi film serisi olarak yayınlanan ve tüm dünyada büyük ilgi gören Pokemonlar, oyunlar için de ilham kaynağı oldu. Pek çok başarılı ve başarısız deneyimin ardından mobilde büyük bir çıkış yapan pokemonlar şimdi bilgisayarlar için hazırlanıyor. Üstelik bu gelişmeler, yapılan bir saldırı sonrasında ortaya çıktı. Game Freak verilerine yönelik yapılan saldırı sonrasında şirketin oyun projeleri ifşa edildi. Elde edilen verilere göre şirket yeni bir Pokemon bilgisayar oyunu için çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni Pokemon Oyunu Splatoon Gibi Olacak

Synapse kod adıyla yeni bir pokemon oyunu geliştirdiği ortaya çıkan şirket, oyunu bilgisayarlar için hazırlıyor. Nintendo’nun piyasaya sürdüğü Splatoon oyunu ile benzerlikler taşıyacağı görülen oyun için çok fazla detay bilinmiyor. Ancak oyun üzerinde Game Freak’in ILCA ile özel bir iş birliği yaptığı da öğrenildi. Şirket, Pokemon Home ve Brilliant Diamond/Shining Pearl gibi projelerde yer almıştı.

Oyun için gelen bilgilerde oyun içi diyalogların olacağı, oyuncuların etkileşime geçebileceği bir sistemin olacağı görülüyor. Sıra tabanlı bir maç deneyimi olarak geliştirilmesi beklenen yeni Pokemon oyunun yanı sıra Pokemon Legends Arceus ve Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl için de bilgisayar uyarlamaları masadaki projeler arasında yer alıyor. Bu bakımdan Game Freak öncülüğünde yeni pokemon oyunları bilgisayarlara taşınacak.