"Sağlıkta şiddete hayır" protestosunda şiddet! Yine Muhammet Hanifi Zengin gündemde

"Sağlıkta şiddete hayır" protestosunda şiddet! Yine Muhammet Hanifi Zengin gündemde
Konya Şehir Hastanesi'nde görev başında katledilen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın ardından hekimler ülke genelindeki günlüğüne iş bıraktıklarını açıkladılar. İstanbul ÇAPA'da protesto yapan hekimler polis müdahalesiyle karşılaşınca ortalık karıştı. Geçtiğimiz haftalarda bir kadını taciz ettiği iddia edilen İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Muhammet Hanifi Zengin'in adı bu kez de bir şiddet olayına karıştığı iddia edildi. O anlar kameralara yansıdı.

Konya Şehir Hastanesi'nde tartıştığı hasta tarafından soğukkanlılıkla katledilen Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya, Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Yaşananların ardından hekimler yurt genelinde iş bırakma eylemi yapmaya başladı.

İstanbul ÇAPA'da hekimler protesto yapmaya ve sloganlar atarak sağlıkta şiddetin artık korkutucu seviyelere geldiğini ifade ettiler. Hekimlerin yürüyüşü sırasında bölgeye polis ekipleri gönderildi.

Polisin orantısız güç kullanarak müdahalede bulunması sosyal medyada gündem olurken geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Onur Yürüyüşü'ne katılan kadınlardan birini taciz ettiği öne sürülen İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Muhammet Hanifi Zengin'in bu kez de bir şiddet olayına karıştığı öne sürüldü.

Hekimlerin protestosuna müdahale eden polislerden biri olan İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Muhammet Hanifi Zengin'in tartıştığı bir hekime fiziksel müdahalede bulunması kameralara yansırken bu durum karşısında ArtıTV muhabiri Meral Danyıldız'ın Zengin'in yanına giderek kadın ile arasına girdiği görülüyor.