Baby Shark YouTube rekorunu kırdı! Milyarlarca kez izlendi

Baby Shark YouTube rekorunu kırdı! Milyarlarca kez izlendi
Baby Shark isimli video YouTube'da 10 milyar izlenmeyi geçen ilk video oldu. Video ilk olarak 2015 yılında yayınlanmıştı.

Baby Shark Dance videosu YouTube platformunda 10 milyar izlenme sayısını aşan ilk video oldu.

YouTube platformunun en fazla seyredilen videosu ünvanına da sahip Baby Shark Dance, 10 milyar izlenmeyi aştı.

Pinkfong ismindeki Güney Kore girişimi tarafından üretilen Baby Shark, animasyon ve gerçek oyuncu karışımı bir video. İki çocuk, çoğunda 'DuDuDuDu' biçiminde nakaratı olan bir şarkıyı söylüyor.

İlk defa 2015 senesinde YouTube’da paylaşılan video 2016 senesinde yeni bir melodi ile yeniden yüklendi. O günden beri süratli bir yükseliş içerisine giren Baby Shark Dance videosunun 11 dilde 100 farklı versiyonu daha üretildi. Ayrıca bir single da Spotify, Apple Music gibi platformlarda paylaşıldı ve Billboard listelerine girmeyi başardı.

Her kesime hitap eden bir müzik türü olduğu için çocuklar arasındaki popülaritesi hiç bitmeyen Baby Shark bu hafta 10 milyar seyredilme rakamını da aşarak YouTube üstünde en fazla izlenen video olmayı başardı. Ona en yakın video 7.7 milyar izlenme ile Despacito olurken gene bir çocuk şarkısı Johny Johny Yes Papa da 6.1 milyar seyredilme sayısına sahip.