Hakan Ural sağlıkçılara yapılan şiddeti savundu: 'Gözünü çıkarırsın'

Hakan Ural sağlıkçılara yapılan şiddeti savundu: 'Gözünü çıkarırsın'
Oyuncu Hakan Ural, yorumculuk yaptığı programda sağlık çalışanları hakkında sarf ettiği sözlerle tepki topladı. Türk Tabipleri Birliği de (TTB), söz konusu yayına ilişkin yasal işlem başlatılacağını bildirdi.

Kanal D’de yayınlanan ‘Neler Oluyor Hayatta’nın sunucusu Hakan Ural'ın, sağlık emekçileri ile ilgili sözleri sosyal medyada gündem oldu. Sağlıkçıların grev nedeniyle hastalarla ilgilenmediğini söyleyen Ural, Kocaeli Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanlara yönelik şiddet uygulayan bir kişiyi savundu. Programın suncusu olan  Nur Tuğbaş Algül'ün çocuğu üzerinden örnek veren Ural, "Arden'i aldın götürdün. Senin ne yapacağını söyleyeyim mi? Gözünü çıkarırsın" dedi. Algül ise "Yaparım" yanıtını verdi.

Hakan Ural'ın bu talihsiz ve şiddeti savunan yorumları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sağlıkçılar,  "ÖzürDileHakanUral" etiketi açarak tepkilerini dile getirdi. 

TTB: YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ

Türk Tabipleri Birliği de (TTB), söz konusu yayına ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "hekim arkadaşımız üzerinden yapılan gerçeğe aykırı haber ile tüm meslektaşlarımızın hedef haline getirilmesini ve hekim arkadaşımıza yönelik fiziksel şiddet tehdidini kabul edilemez olduğunu dile getiriyoruz."  ifadelerine yer verildi. Ayrıca TTB, ilgili yayın hakkında yasal işlemleri başlatılacağı duyurdu.

HAKAN URAL: ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ

Tepkilerin ardından Instagram hesabından açıklama yapan Hakan Ural, "sosyal medyada algı yaratmaya çalışıyorsunuz!" diyerek kendini savundu. Ural, "teşbihlerimden dolayı bir sağlıkçımızı dahi üzüp kırdıysam özür dilerim tabii ki." demeyi de ihmal etmedi.