Hazal Kaya'dan tarihi geçmiş aşı isyanı

Hazal Kaya'dan tarihi geçmiş aşı isyanı
Ünlü oyuncu Hazal Kaya, 3. doz koronavirüs aşısını olmak için gittiği hastanede kendisine tarihi geçmiş aşı yapılmak istendiğini belirterek Sağlık Bakanlığı'na isyan etti.

Oynadığı dizilerdeki başarısıyla bilinen Hazal Kaya, sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda kendisine tarihi geçmiş koronavirüs aşısı yapılmak istendiğini iddia etti.

Konuyla alakalı 6,6 milyon takipçisinin olduğu Instagram sayfasından paylaşım yapan Hazal Kaya, "Sosyal medya takip etmenin faydaları 11 Aralık'ta tarihi dolmuş aşı olacaktık şişeyi görmek istemesem. Yapılan açıklama da 'Tarihi geçtikten sonra 9 ay daha kullanılabiliyor aşılar'. Sağlık Bakanlığı'nın bu yönde bir yazısı varmış. Aşının üzerinde neden son kullanma tarihi var o zaman" ifadelerini kullandı.

Kaya paylaşımının sonrasında kendisine yapılmak istenen aşının görselini de paylaştı.

Yaptığı dizi müzikleriyle bilinen ünlü müzisyen Aytekin Ataş de, koronavirüs salgınına karşı korunmak için 3. doz aşısını yaptırmak istedi. Fakat gittiği hastanede aşının tarihinin geçtiğini fark eden Ataş, sosyal medya sayfasından paylaşım yaparak yaşanan duruma isyan etti.

Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda 3. doz aşısını yaptıramadan hastaneden ayrıldığını belirten Aytekin Ataş, "Bugün 3. doz BioNTech randevuma gittim. Ama aşının son kullanma tarihi 9 Aralık'ta geçtiği için yaptırmadan çıktım. Hemşire diğer aşılara da baktı. Hepsi 9 Aralık'ta dolmuş. Bekleyenlerin kimisi "1 haftadan bir şey olmaz" dedi. Biz diyemedik, aşılanmadan çıktık" açıklamasında bulundu.

Çok sayıda aşının tarihinin geçtiğine dikkat çeken müzisyen, yeni bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: "Madem elinizde Son Kullanma Tarihi geçen bunca aşı vardı, dünkü kararı 2 hafta önce alsaydınız da bu aşılar gönül rahatlığıyla uygulansaydı keşke. Aşı karşıtlığı toplumda bu kadar yaygınlaşırken yapılacak iş midir bu? Bununla ilgili bir açıklama yapıldı mı?"