Yılbaşında kapanma olacak mı sorusuna cevap geldi

Yılbaşında kapanma olacak mı sorusuna cevap geldi
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yılbaşında kapanma ya da kısıtlama olup olmayacağı sorusuna cevap verdi. Memişoğlu kısıtlamanın gündemde olmadığını belirterek yine de vatandaşları uyardı.

Dünya, bir seneye daha koronavirüs altında giriyor. Koronavirüs bulaşının sürdüğü dönemde, yılbaşında kapanma uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olmuştu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, halkın içini rahatlatan haberi verdi. Memişoğlu, yılbaşında yeni bir kısıtlama ya da kapanmanın olmayacağını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Memişoğlu gene de herkesin şahsi olarak önlemlerine dikkat etmesi gerektiğini, pandemiye karşı mücadelenin korku ve panikle değil; tedbirle kazanılabileceğini söyledi. Prof. Dr. Memişoğlu, Türkiye'nin dünyada kendi aşısını üretebilen 9'uncu ülke olduğuna işaret ederek, yerli aşı Turkovac'ın ilerleyen günlerde İstanbul'daki şehir hastanelerinde uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

Bütün dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantı sebebiyle meydana gelen vaka artışlarına dikkat çekerek yeni sene öncesi uyarılar yapan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, genel manada Nisan-Mayıs aylarından bu yana 'yatay" seyreden, yönetilebilir bir salgın süreci yaşansa da, Omicron sebebiyle Avrupa'da hızla artan vaka sayılarının bir süre sonra İstanbul ve Türkiye'ye de yansıyacağına dikkat çekeren vatandaşları uyardı.