Türkler Almanya’dan Neden Sınır Dışı Ediliyor?

Türkler Almanya’dan Neden Sınır Dışı Ediliyor?
Almanya'da sınır dışı kararları arka arkaya açıklanırken 4 bin 321 kişinin ülkeyi terk etmesi istendi. Peki, Türkler Almanya’dan neden sınır dışı ediliyor?

Almanya’da Muhalefetteki Sol Parti'nin soru önergesiyle birlikte ülkedeki sınır dışı faaliyetler ortaya çıktı. 2024 yılının ilk 6 ayında 4 bin 321 kişinin ülkeyi terk etmesi için resmi bildirim yapıldı. Bu kişiler arasında Türklerin de yer alması dikkat çekti. Türklerin dışında ise Arnavutlar, Gürcüler, Moldovalılar ve Cezayirliler için benzer kararlar alındı.

Düzensiz Göçmenler Arasında Türkler Artıyor

Resmi raporlara göre düzensiz göçmenler arasındaki Türklerin sayısı artıyor. Ülkede milliyetçi bir politika sürdürülürken düzensiz göçlere yönelik de sıkı bir politika izleniyor. 2023 yılında iltica başvuru oranları yüzde 1.1’e kadar geriledi. 24 bin 131 sığınma başvurularında da yüzde 13 oranında kabul oranına ulaşıldı 2023 yılında 8 bin 19 kişi sınır dışı değildi. 2024 yılının ilk 6 ayında ise 4 bin 321 kişi için benzer bir karar alındı. Son 10 yıllık verilere göre Almanya’ya en fazla göç veren ülke Suriye. Suriye’yi ise Türkiye ve Afganistan takip ediyor.

Ülkedeki sosyal yapının bozulması nedeniyle yeni bir politikanın başladığı Almanya’da bundan sonraki süreçte göçmenlere izin verilmeyecek. Sınırlarda oluşturulan güvenlik noktaları ile izinsiz girişler önleneceği gibi ülkedeki göçmenlerin de sınır dışı edilmesi sağlanacak. AB vatandaşları için herhangi bir kontrolün olmayacağı ülkede sadece nitelikli iş gücü programı kapsamında vatandaşlar kabul edilecek.