Okul Servis Fiyatları Taksi Fiyatlarını Bile Aştı

Okul Servis Fiyatları Taksi Fiyatlarını Bile Aştı
Yeni eğitim dönemi öncesinde aileleri zorlayan okul servis fiyatları bazı büyükşehirlerde taksi ücretlerini dahi aştı. Taksiyle okula gidecek çocuklar daha az ödeyecek.

Türkiye’de okul servis fiyatları yüzde 100’ü aşan oranlarda zamlandı. Servisçiler ile okul yönetimlerini karşı karşıya getiren bu durum sonrasında okulların servis ücretleri üzerinden belirli bir pay aldığı da ortaya çıktı. Veliler ise yüksek servis ücretleri nedeniyle okula ulaşım konusunda alternatif çözümler üzerinde çalışıyor. Bazı veliler özellikle kısa mesafelerde bir çocuğun okula taksiyle gitmesi halinde çok daha uygun fiyatla ulaşım sağlayabileceğini söylerken tepkilerini sosyal medyaya taşıdı.

Milyonlarca Veli Okul Servis Fiyatları Sorunu Yaşıyor

19 milyon öğrencinin okula gideceği Türkiye’de 9 Eylül itibariyle tüm kademelerde eğitim öğretim başlamış olacak. 2 Eylül’de oryantasyon haftası başlayacak. Bu nedenle servisler ayarlanmaya başlandı. Yüksek ücretlerle karşı karşıya kalan veliler, UKOME kararına uymayan işletmeler nedeniyle zorlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) okul servis ücretleriyle ilgili aldığı karar şöyle;

0-1 kilometre arası mesafe ücreti aylık 1.931 TL

1-3 kilometre arası mesafe ücreti aylık 2.068 TL

3-5 kilometre arası mesafe ücreti aylık 2.234 TL

15-17 kilometre arası mesafe ücreti aylık 3.712 TL

23-25 kilometre arası mesafe ücreti aylık 4.519 TL

Ancak servis hizmeti sağlayan şirketler bu ücretler üzerine yasa boşluklardan yararlanarak yüzde 35 oranında rehber personel gibi ek ücretler getiriyor. Yüzde 100’ü aşan zamlar nedeniyle düzenleme talep eden veliler, okul öncesinde bu sorunun çözülmesini istiyor.