Liseler 3 Yıla Mı İnecek? Lise Sistemi Sil Baştan

Liseler 3 Yıla Mı İnecek? Lise Sistemi Sil Baştan
Türkiye’de sürekli değişen eğitim sistemi bir kez daha değişecek. Liseler 3 yıla mı inecek? +4 yıllık liste eğitimi iptal mi oluyor?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4+4+4 sistemi için yeni bir sistem üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. 4+4+4 sisteminde lise bölümünde bir değişikliğe gidecek olan MEB, lise eğitimi alacak öğrenciler için iki farklı sistem seçeneği sunacak. Buna göre de öğrencilerin üniversiteye devam edip etmeyeceği de belli olacak. Peki, yeni lise sistemi nasıl olacak? Liseler 3 yıla mı inecek?

Liseler 3 Yıla mı İnecek?

Liseler 3 yıla inecek. Ancak bu 2 sistemden sadece birisi olacak. Normal lise ve ileri lise olarak ikiye ayrılacak lise eğitiminde öğrenciler liseye başlarken bu ayrımı yapacak. Normal lise 3 yıl olacak ve bu liseyi bitiren öğrenciler üniversiteye değil, iş hayatına atılacak. 3+1 sistemini tercih edenler ise mezuniyet sonrasında üniversite eğitimine başlayabilecek.

2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 olarak 12 yıllık kesintisiz eğitimin başladığı Türkiye’de liseler için yeni sistemin getirilmesiyle birlikte yeni dönem başlamış olacak. Lise eğitimlerinde 3 yıllık liselerde normal lise diploması alacak. 3+1 lise eğitimi alanlar ise ileri lise diploması alacak.

Yeni sistemle ilgili ilk detayları Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci aktardı. Eğitim sistemindeki lise bölümünün değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yelkenci, “Kademeler arası geçişle dolaylı, mesleki ve teknik eğitimde niteliği artırmakla doğrudan ilişkili bir başka husus da 4+4+4 sisteminin son dört yılı... Bu dört yılı da yeniden ele almamız gerektiği şüphesiz aşikârdır. Bu noktada çalıştaylarda ve panellerde bu konular gündeme gelirse detaylı bir şekilde tartışılırsa Millî Eğitim Bakanlığına büyük bir katkınız olacağını politika geliştirmede özellikle ifade etmek isterim” demişti.