Üniversite Mazeret Kaydı Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite Mazeret Kaydı Ne Zaman Yapılacak?
2024 YKS yerleştirme sonuçlarında yerleştirmesi yapılan ancak kayıt yaptırmayan öğrenciler üniversite mazeret kaydı yaptıracak. Peki üniversite mazeret kaydı ne zaman?

Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelere yapılacak kayıtlarla ilgili yeni açıklama yapıldı. 2024 YKS yerleştirme sonuçlarında bir programa yerleşmeye hak kazanan ancak kayıt işlemlerini yaptırmayan öğrenciler için mazeret kaydı sürecinin başlayacağı belirtildi. Böylece çeşitli sorunlar nedeniyle kayıt yaptırma imkanı olmayan öğrenciler mazeret kaydı ile üniversiteye kayıt yaptırabilecek. Peki, üniversite mazeret kaydı ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

Üniversite Mazeret Kaydı Dönemi Başlıyor

2024 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla normal kayıt tarihleri 19 Ağustos ile 23 Ağustos olarak açıklanmıştı. Bu tarihlerde kayıt işlemleri tamamlanmış olsa da şimdi mazeret kaydı yapılabilecek. Böylece kayıt yaptırmayan öğrenciler için yeni bir şans tanınmış olacak. Bu tarihlerde de herhangi bir şekilde kayıt yaptırılmaması halinde öğrenciler kayıt haklarını kaybedecek. Öğrencilerin bu nedenle son şans olarak üniversite mazeret kaydı sürecini takip ederek bu süre içerisinde kaydını yaptırması gerekiyor.

Üniversite Mazeret Kaydı Tarihleri

Üniversite mazeret kaydı 26 Ağustos tarihi itibariyle başladı. Şu anda öğrenciler kayıtlarını yaptırabilecek. mazeret kayıtlarındaki son tarih ise 2 Eylül olarak duyuruldu.