Çocuğumun Öğretmeni Kim Sorgulama Ekranı Açıldı

Çocuğumun Öğretmeni Kim Sorgulama Ekranı Açıldı
Bu yıl 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için velilerin “Çocuğumun Öğretmeni Kim” sorusuna yanıt bulabileceği sorgulama ekranı açıldı. İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni karar gereği, 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin öğretmenleri kura sistemi ile belirlenecek. Herhangi bir ayrım ya da kayırma olmaması adına alınan bu karar Türkiye’nin 81 ilindeki tüm okullarda geçerli olacak şekilde düzenlendi. Bu nedenle de okullarda kuraların çekilmesi ve ardından sonuçların online platformlara yüklenmesi istendi. 28 Ağustos itibariyle başlayan ve yarın sona erecek kura işlemleri ile ilk defa okula başlayacak öğrencilerin öğretmenleri resmen duyurulacak. Peki, çocuğumun öğretmeni kim sorgulaması nasıl yapılır? İşte detaylar.

Çocuğumun Öğretmeni Kim Sorgulama Ekranı

"İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir." denilerek duyurusu yapılan yeni düzenleme ile birlikte milyonlarca veli ekran başında sorgulama yapmaya başladı.

Çocuğumun öğretmeni kim sorgulama ekranı https://e-okul.meb.gov.tr/ üzerinden erişime açıldı. Öğrencilerin eğitimle ilgili tüm bilgilerinin yer aldığı platformda yeni dönem öğretmeni ve şube bilgileri de yer alıyor. Böylece aileler çocuklarının yeni dönem öğretmenlerini kolay bir şekilde online olarak öğrenebiliyor.