Fındık Alım Fiyatı Ne Kadar Olacak? AK Partili İsim Ağzından Kaçırdı

Fındık Alım Fiyatı Ne Kadar Olacak? AK Partili İsim Ağzından Kaçırdı
AK Parti Sakarya Milletvekili ve Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar tarafından 2024 fındık alım fiyatı ağızdan kaçırıldı.

Başkan Bayraktar, "Muhalefet bir fiyat söylüyorsa bilin ki, o olmayacak bir fiyattır. Muhtemelen açıklanacak fiyattan memnun kalmayacaksınız. Ben de fındıkçıyım, her olumlu ve olumsuz hareket beni de etkiliyor." ifadelerini kullandı.

TBMM'de bir fındık çalışma grubunun bulunduğunu ve bu gruba destek verdiğini dile getiren Bayraktar, "İktidar bölge milletvekillerinden oluşan bir grup var. Dolayısıyla bir araya geliyoruz, makul, mantıklı, sizleri de mutlu edecek ama şımartmayacak, bu üründen çocuklarımızın ekmek yemelerini sağlayacak, piyasayı kontrol edecek, dünya piyasamızda denge görevi yapacak bir fiyat olması için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"135 lira gibi bir rakam düşünülmüş." ifadesiyle üreticiyi hüsrana uğratan ve rakamı ağzından kaçıran Bayraktar, "Ama ben de 150 TL olmasını isterim tabii. Geçen yılkinden daha iyi fiyatta olabilir, ama uçmayı da beklemeyin. Ben 17 yıldır FİSKOBİRLİK başkanıyım. Dünyada ve Türkiye'de fındık fiyatlarını da çok yakından takip ediyorum." dedi.