İş Bankası Bölünme İşlemlerine İlişkin Açıklama Yaptı

İş Bankası Bölünme İşlemlerine İlişkin Açıklama Yaptı
Türkiye İş Bankası tarafından bölünme işlemlerine yönelik açıklama yapıldı.

Türkiye İş Bankası, bölünme işlemlerine yönelik resmi başvuru süreçlerinin sürdüğünü ve kısmi bölünme işleminin 31 Ağustos 2024 yılına kadar tamamlanamayacağını ifade ederek, "Yeni bir başvuru yapılıp yapılmaması ayrıca değerlendirilecektir" açıklamasında bulundu.

Türkiye İş Bankası, iştirak portföyünün yeniden yapılandırılması amacıyla yeni bir açıklama yaptı. Banka, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, iştirak portföyünün bankanın yüzde 100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak bir holding çatısı altında yönetilmesi için "iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme" konusunda yönetim kurulunca alınan karar doğrultusunda resmi başvuruların yapıldığını ifade etti.

Açıklamada, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca yapılan resmi başvuruların ve süreçlerin sürdüğü ifade edildi. Ancak, kısmi bölünme işleminin yasal süresi içinde 31 Ağustos 2024 tarihine kadar sonuçlandırılamayacağı ifade edildi. Banka, bu tarihten sonra ilgili kurumların değerlendirmelerine göre yeni bir başvuru yapılıp yapılmamasının ayrıca değerlendirileceğini aktardı.