18 Eylülde 729 Şehit Yakınına Kamu Ataması Yapılacak

18 Eylülde 729 Şehit Yakınına Kamu Ataması Yapılacak
Bakan Mahinur Göktaş Ankara’da yaptığı gazi ziyaretinde müjde verdi. 18 Eylül’de 729 şehit yakını kamuya atanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında birtakım ziyaretlerine erken başladı. Ankara’daki Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden ve buradaki 60 gazi ile birebir görüşmeler yapan Bakan Göktaş, gündeme dair değerlendirmeleriyle de dikkat çekti. Ziyaret sonrasında kısa bir basın açıklaması yapan Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak onların yanlarında olacaklarını ve 18 Eylül tarihinde de atamalar ile şehit yakınlarını destekleyeceklerini ifade etti.

50 Bin Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Atandı

Türkiye’de bugüne kadar şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının kamuya atama hakkı olduğunu söyleyen Bakan Göktaş, 50 bin kişinin bu kapsam dahilinde kamuya atamasının olduğunu söyledi. İlerleyen dönemlerde bu hakların genişletilmesi adına çalışmaların devam edeceğini de aktaran Bakan Göktaş, yapılacak çalışmalarla ilgili detayların açıklanacağını ve kamuyla paylaşılacağını ifade etti.

18 Eylül’de 729 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Atandı

Açıklamalarında şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına bir müjdeyi de veren Bakan Göktaş, 18 Eylül tarihinde 729 atamanın yapılacağını söyledi. “Ben bir kez daha vatanı için canını feda eden, istikbalimiz için mücadele veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Onlara minnet borçluyuz. Bugün onlarla hasbıhal ederek, sıkıntılarını dinledik. Genel olarak onlar da bu ziyaretten memnun olduklarını, Bakanlığımıza çok yakın çalıştıklarını, bu iletişimden memnuniyetlerini dile getirdiler.” diyerek açıklamalarını noktaladı.