3 Kentte Deprem Bekleniyor! Prof. Dr. Naci Görür Uyardı

3 Kentte Deprem Bekleniyor! Prof. Dr. Naci Görür Uyardı
3 kenti işaret eden Prof. Dr. Naci Görür, depremin kapıda olduğunu dile getirdi.

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan bir programa konuk oldu ve ülkemizin deprem riski hakkında çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Prof. Dr. Görür, programda en çok endişe ettiği bölgenin Tunceli yöresi olduğunu dile getirdi. Görür Karlıova, Bingöl ve Erzincan'ı kapsayan bu bölgede deprem olma periyodunun dolduğunu ve büyük bir depremin an meselesi olduğunun altını çizdi.

Elazığ depreminden sonra Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş'ta da büyük bir deprem olacağını çok kez belirten Görür, yetkililer tarafından dikkate alınmadığını söyledi. Deprem uzmanı, hükümete konuyla ilgili raporlar yazdıklarını ve bölgedeki yetkilileri uyardıklarını da belirtti.

Marmara ve İstanbul İçin Deprem Uyarısı

Marmara ve İstanbul için de kritik uyarılar yapan Görür, 6 Şubat depremindeki can kayıplarının tekrarlanmaması için acil önlem alınması gerektiğinin altını çizdi. Uzman isim, Marmara'da beklenen depremin büyüklüğünün 7'den fazla olabileceğini ve bu sebeple kentlerin buna göre hazırlanması gerektiğini belirtti.

Depremin ülkemiz için bir gerçek olduğunu ve bu gerçeğe hazırlıklı olmamız gerektiğini aktaran Görür, deprem dirençli binalar inşa etmenin ve kentleri depreme hazır hale getirmenin hayati önem taşıdığını söyledi.