RTÜK Başkanı Şahin'den Gündüz Kuşağı Programlarına Sert Uyarı

RTÜK Başkanı Şahin'den Gündüz Kuşağı Programlarına Sert Uyarı
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin katılımıyla Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Konuşmaları’nın sezon finali yapıldı.

Gündüz kuşaklarının daha eğitici ve bilinçlendirici olabileceğini belirten Ebubekir Şahin, yapımcıların bir önlem almaması durumunda gerekenin RTÜK tarafından yapılacağını dile getirdi.

RTÜK Başkanı Şahin, "Biz yaptıklarımızın tamamını bir kanun ve yönetim çerçevesinde yapıyoruz” dedi ve “Şikayetler bize geliyor. Bizim üst kurul uzmanlarımız bunu raporlaştırıyor ve şikayetlerin çoğunluğu da haklı oluyor. Sosyal medya gezintileriniz esnasında ‘RTÜK yine şu kanallara ceza verdi ama bu kanalları görmüyor’ şeklindeki bir sistematik içerisinde çalışmıyor. Bizim sistematiğimiz çok net” şeklinde konuştu.

'RTÜK Olarak Son Raddedeyiz!'

Şahin, “Gündüz kuşağı ve diziler bizim en fazla uğraştığımız alanlardan bir tanesi. Gündüz kuşakları ciddi anlamda problemli bir alandır. Evlilik programlarını kaldırdık yerine farklı bir şey geldi. Türkiye’de en çok para kazandıran, eğlendiren ve reyting alan kadın programları yani gündüz kuşağı programlarıdır. Bunun içerisinde kadın hijyeni, kadın eğitimi, kadınların meslek edinmesi, çocuk bakımı veya el becerileri gibi daha güzel şeyler yapana kadar devam edeceğiz. Gündüz kuşakları ve dizilere çok ceza verdik, bunların ölçütü yok. Burada önemli olan biz görevimizi yapacağız, yapımcı görevini yapacak ama halkta görevini yapacak izlemeyecek, izlettirmeyecek. RTÜK olarak son raddedeyiz. Gündüz kuşağı programları ile ilgili son kararlar çünkü artık bunları kaldıracak durumumuz yok. Ya kendilerine gelecekler veya biz gerekeni yapacağız. Dizilerle ilgili biz gerekeni zaten yapıyoruz” dedi.