Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği'nde İllerin Hibe Oranları Belli Oldu

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği'nde İllerin Hibe Oranları Belli Oldu
Resmî Gazete’deki Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği kararı'nda, Kooperatiflerin desteklenmesine konusunda hibeye esas proje tutarlarına ilişkin oranlar yayımlandı.

Kooperatiflerin desteklenmesine konusunda hibeye esas proje tutarlarına dair oranlar, Resmî Gazete’de yayımlanan Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği kararı'nda açıklandı.

Resmî Gazete’de yayımlanan Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği kararı'nda, Kooperatiflerin desteklenmesine konusunda hibeye esas proje tutarlarının illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralaması 1, 2, 3 olan illerde yüzde 50’si, sıralaması 4, 5, 6 olan illerde yüzde 75’i ve bu sıralamaya bakılmaksızın ortaklarının en az yüzde 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde ise yüzde 75’i Bakanlıkça hibe olarak karşılanabilir” ifadelerine yer verildi.

Program kapsamında "hibe desteği alan kooperatifler, aynı proje konusunda beş yıl içerisinde tekrar hibe desteği başvurusunda bulunamaz" denilen kararda, “herhengi bir doğal afat sonrasında hibe sözleşmesi İl Müdürlüğü tarafından proje uygulamasının herhangi bir safhasında Bakanlığın görüşü alınarak mevzuata uygun olarak değiştirilebilir, durdurulabilir veya sona erdirilebilir” hususu belirtildi.