Türkiye Yanmaya Devam Ediyor!

Türkiye Yanmaya Devam Ediyor!
Türkiye’de farklı noktalarda çıkan yangınlarla mücadele sürüyor. İzmir, Bolu, Muğla ve Manisa’da yangınlar nedeniyle geniş bir alan tahrip oldu.

Türkiye’de en büyüğü İzmir’de olmak üzere 4 farklı ilde çıkan yangınlar, yangınlarla mücadeleyi zorlaştırıyor. Yardım çağrılarının yapıldığı yangın bölgelerinde yangınlar hala söndürülemedi. Yangınların en büyüğü ise İzmir’de çıktı. Karşıyaka ilçesinde başlayan ve kısa sürede büyüyen yangına karadan ve havadan müdahale sürüyor. Yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle binlerce kişinin ve hayvanların tahliye edildiği yangında hala beklenen haber verilemedi.

80 Kilometreyi Bulan Rüzgar…

Yapılan açıklamalarda şiddetli rüzgarın olması nedeniyle yangının hızla yayıldığı belirtildi. Açıklamalara göre rüzgarın hızı 80 km/sa. Yangın nedeniyle Doğançay, Sancaklı, Onur Mahallesindeki vatandaşlar tahliye edildi. Bölgede bir de barınak bulunduğu için hayvanlar için özel bir tahliye işlemi yapıldı. Yapılan ilk incelemelerde insan kaynaklı olduğu belirlenen yangın için resmi açıklama da geldi.

3 Kişinin Piknik Yapmak İstemesi…

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yangının sebebi açıkladı. Açıklamalara göre piknik yapmak isteyen 3 kişinin yaktığı ateş kontrolden çıkarak büyük bir yangına sebep oldu.