Üniversite Kayıtları Başladı! 5 Gün Sürecek

Üniversite Kayıtları Başladı! 5 Gün Sürecek
YKS yerleştirme sonuçları sonrasında üniversite kayıt işlemleri başladı. Üniversite kayıtları 5 gün sürecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için tercih sonuçlarının açıklanmasıyla 1 milyona yakın öğrenci, tercih yaptığı programlardan birisine yerleşti. Üniversite kayıt işlemleri için planlanan süreç ise bugün itibariyle başladı. 19 Ağustos ile 23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak kayıt işlemleri ile öğrenciler, yeni eğitim öğretim dönemi itibariyle yeni okullarında eğitime başlayabilecek. İşlemlerinin üniversite ya da e-devlet üzerinden yapılması ise kolaylık sağlayacak.

Elektronik Üniversite Kaydı Yapılabilecek

2024-YKS süreci sonrasında herhangi bir programa yerleşen öğrenciler, elektronik ortamda kayıtlarını yapabilecek. Elektronik kayıt yaptırmak isteyenlerin 21 Ağustos’a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Üniversitelerdeki kayıtlar ise 23 Ağustos’a kadar sürecek.

Bu yıl yoğun geçen üniversite sınavları sonucunda devlet üniversitelerindeki lisans programlarının yüzde 98,8’i doldu. Ön lisanslardaki kontenjanlar ise tamamen doldu. Üstelik devlet üniversitelerinin yanı sıra vakıf üniversitelerinde dahi doluluk yüzde 91,4’e çıktı. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kontenjanlar belirlenecek ek tercih işlemleri yapılacak.

E-Devlet Üniversite Kayıtları Nasıl Yapılır?

E-devlet üzerinden üniversite kaydı yaptırmak isteyenlerin https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresine giriş yaparak oturum açması yeterli olacak. Böylece ekrandaki adımları takip ederek adım adım üniversite kaydı yapılabilecek.