Uyku Keki Nedir? Sosyal Medyayı Sallayan Uyku Keki Yasal mı?

Uyku Keki Nedir? Sosyal Medyayı Sallayan Uyku Keki Yasal mı?
Türkiye’de sosyal medyayı sallayan uyku keki furyası başladı. Peki uyku keki nedir? uyku keki yasal mı? İşte merak edilenler…

Sosyal medya üzerinden satışına başlanan ve kısa sürede popüler olan uyku kekleri, büyük bir tehlikeye de neden oluyor. Satıcılar derin uyku uyuma noktasında kekin etkili olduğunu söylese de farklı iddialar ve sosyal medya üzerinden satışı yapılması pek çok şüpheyi de beraberinde getiriyor.

Uyku Kekleri Uyuşturucu mu?

Uyku Keki ya da uyku kekleri adıyla satışı sunulan bu ürünlerin satış fiyatı 1200 TL olarak belirlenmiş. Keklerin içerisinde yer aldığı belirtilen Delta-9 THC ise uyuşturucu madde olarak biliniyor. uyku keklerinin tüketiminin çok yaygınlaşması sonrasında çeşitli haber kanallarında konuyla ilgili açıklamalar yapan uzmanlar ise durumun bir an önce kontrol altına alınması gerektiğini ifade ediyor.

Uyku Kekleri Sayfası Kapatıldı

Geçtiğimiz günlerde haberlere konu olan bu durum sonrasında firma, satış sayfalarını ve sosyal medya hesaplarını da kapattı. uyku keklerini kullananların ayakta dahi zor durduğu, gözlerinde kızarıkların olduğu ve kendilerinden geçerek bir nevi bayıldığını gösteren görüntüler ise şok etki yarattı.

Esrarın içerisindeki etken maddelerden birisi olan Delta-9 THC’nin yasal olmadığını belirten uzmanlar, bir kekmiş gibi görünüm katılarak uyuşturucu satışının yapıldığını öne sürdü. Konuyla ilgili açıklamalarına yer verilen Gıda Mühendisi Samet Şahin ise şöyle dedi;

Bu madde esrar maddesinin etken maddesidir. Sağlığa kesinlikle zararlıdır. Bu madde esrar maddesinin etken maddesidir. Aslında baktığımız zaman kullanıma uygun bir madde değil. Zaten ülkemizde de herhangi bir gıdaya katılması uygun ve yasal değil. Esrarın etken maddesi olduğu için esrarın göstermiş olduğu etkileri gösterebilir. Uyuşukluk ya da bağımlılık gibi tekrar aynı gıdayı tüketmek gibi yapılabilir.

Uyku Keki Nedir?

Uyuttuğu iddia edilerek online olarak satışı sunulan uyku keki, içeriğinde uyuşturucu etken maddeler bulunan bir tür bağımlılık yaratan ürünlerdir.