Bakanlıktan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 464 Bin 585 Lira Ceza!

Bakanlıktan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 464 Bin 585 Lira Ceza!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 464 bin 585 lira para ceza kesti. İşte cezanın sebepleri…

Antalya’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan kontroller soncunda arıtma tesisinde ihlaller bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 464 bin 585 lira para cezası kesilmesine karar verildi. Açıklamalarda Konaklı Beldesi ve Damlataş Plajı Mevkii’nde deniz kirliliği tespit edildi. Arıtma tesisinde yapılan hatalar nedeniyle deniz kirliliğine sebep olduğu belirlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi bu nedenle para cezası aldı. Para cezasının yanı sıra Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunun yapıldığı açıklandı.

Antalya’da Sahil Güvenlik Dalış Yaptı

İncelemelerin yapılabilmesi adına Sahil Güvenlik Komutanlığı dalış ekibi bölgede dalış yaparak incelemelerde bulundu. Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen arıtma tesisinde, atık su çıkış olduğu ve belirlendi. İhbar üzerine harekete geçen Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetim ekipleri, bölgedeki incelemeler ile durumu kanıtlarken cezai işlemlere de gidildi.

Değerler Normale Döndü

Tespit edilen deşarj sonrasında ekiplerin gerekli önlemleri aldığı da ifade edildi. Açıklamalarda daha sonrasında yeniden numune alındığı ve kirliliğin bertaraf edildiği ifade edildi.