Vatandaşlık Alan Suriyeli Sayısı Resmen Açıklandı

Vatandaşlık Alan Suriyeli Sayısı Resmen Açıklandı
Türkiye’de 2.5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verildiği iddiaları sonrasında resmi açıklama geldi. İşte detaylar.

Son günlerde özellikle sosyal medyada Suriyeli vatandaşlara Türkiye vatandaşlığı verildiği ve bu kişilerin sayısının 2.5 milyona ulaştığı şeklindeki ifadeler gündem olmuştu. Bu iddialar ve çeşitli spekülasyonlar sonrasında resmi açıklama yapıldı. Açıklamalar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılırken 2.5 milyon vatandaşlık verildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Vatandaşlık Alan Suriyeli Sayısı Belli Oldu

Vatandaşlık alan Suriyeli sayısının 238 bin 768 olduğu belirtildi. Nüfus müdürlüğü açıklamasında vatandaşlık alan kişilerin yaş gruplarına yönelik de bilgi verildi. Buna göre vatandaşlık alan kişilerin 134 bin 624'ü reşit, 104 bin 144'ü ise çocuk. Gündemde yer alan haberlerin asılsız ve yalan olduğu, dezenformasyon içeriği taşıdığına da dikkat çekildi. Nüfus müdürlüğünün resmi açıklamasında ise şöyle denildi;

"Yeni Kabine dönemimizde 101'i reşit, 82'si çocuk olmak üzere toplam 183 Suriye uyruklu kişi Türk vatandaşlığını kazanmıştır. Bahse konu programda iddia edildiği gibi ülkemizde 2,5 milyon Suriye uyruklu kişiye Türk vatandaşlığı verildiği iddiası tamamen gerçek dışıdır ve hiçbir dayanağı yoktur. Bakanlığımızın Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin resmi sayıları ortadayken gerçekle uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan sayıların gerçekmiş gibi kamuoyuyla paylaşılması iyi niyetle asla bağdaşmayan bir tutum olup dezenformasyon içerikli bu iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur."