Vatandaşlara Aylık 438 TL Fatura Desteği Ödenecek

Vatandaşlara Aylık 438 TL Fatura Desteği Ödenecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik durumu uygun olmayan vatandaşlara fatura desteği ödemesi yapacağını duyurdu.

Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan desteklerde fatura desteğinin yeni yılda da devam edeceği açıklandı. Her ay doğal gaz desteği ödemesi yapan bakanlık kış döneminin yaklaşmasıyla birlikte beklenen desteği duyurdu. İhtiyaç sahibi aileler için yapılacak bu destekler sayesinde her ay 188 TL ile 438 TL arasında değişen miktarlarda ödemeler yapılacak. Doğal gaz tüketimi ve hanedeki kişi sayısına göre belirlenen ödemeler ile ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Doğal gaz Desteğinden Nasıl Yararlanılır?

Doğal gaz desteği için Türkiye’de 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olarak belirlenen haneler kapsam dahilinde tutuluyor. E-devlet üzerinden de başvuru yapabilecek vatandaşların şartları taşıması yeterli. Başvuru işlemlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasında yer alan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’nden yararlanılması yeterli.

Resmi ikamet adresinde oturan ve kişi baş hane geliri 5.667 TL’den az olanlar doğal gaz desteğinden yararlanmak için başvuru yapabiliyor. Hanede memur, noter, muhtar gibi kişilerin olması halinde ise destek başvuruları iptal ediliyor ve kabul edilmiyor. Bu nedenle şartlara uygunluğu bulunan kişilerin fatura desteği için başvuru yapması gerekiyor. Ekim ve Mayıs ayları arasında 1500 TL ile 3500 TL’lik ödeme yapacak hükümet, bu yıl da başvuruları değerlendirerek ödemelere yeni kişileri dahil edecek. Ödemeler 2 aylık aralıklarla ile 2 aylık toplu şekilde yapılıyor. Ailelerin başvuru sonrasında başvurunsun kabul edilmesi hailinde hesap bilgileri istenerek hesap üzerinden yatırım yapılıyor.