Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 48 oranında...

Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 48 oranında...
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) duyurdu! Resmen değişti… Milyonlarca vatandaş zam haberlerinden bıkmışken, elektrik ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar…

Elektrik ile ilgili yaşanan son dakika gelişmesi milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. TEİAŞ açıklamasına göre, elektrik üretiminde çok önemli sayılabilecek yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre; Türkiye’de elektrik üretiminin neredeyse yarısı (yüzde 48’i) Haziran ayı içerisinde yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılandı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) verilerine göre, geçtiğimiz ay boyunca yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi, 2021 yılına göre yüzde 46,37 oranda artış gösterdi. Günlük elektrik enerjisi üretimi 0,43 TWh’e ulaştı. Türkiye’nin elektrik üretiminde kullanılan yenilenebilir kaynakları yüzde 47,71’lik bir paya sahip oldu.

Haziran 2022’de ülke genelindeki elektrik tüketimi, 2021 yılının Haziran ayına göre yüzde 1,53 artışla 0,90 TWh/gün seviyesine ulaştı. Haziran’daki elektrik tüketimi ise yine bir önceki yılın aynı dönemine göre ortalamaya yakın bir seviyeye ulaştı. Geçtiğimiz ay boyunca Türkiye genelindeki tüm enerji kaynaklarından üretilen elektrik, bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,27 oranda artarak 0,89 TWh seviyesini aştı.

ELEKTRİĞİN YÜZDE 48’İ YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN

TEİAŞ bildirdi… 2022 Haziran ayı boyunca yenilenebilir enerji kaynakları ile üretilen elektrik, 2021 yılına göre yüzde 46,37’lik bir artışla günlük ortalama 0,43 TWh’e ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte, yenilenebilir kaynaklar elektrik üretiminde yüzde 47,71’lik bir paya sahip oldu.