ABD'den Türk sporculara skandal hareket

ABD'den Türk sporculara skandal hareket
ABD'de 7-17 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Dünya Oyunları'na (World Games) katılması planlanan milli sporcularım ABD'den vize alamadığı için oyunlara katılamayacaklar.

Yüzme, jimnastik, karete ve bocce gibi branşlarda birçok sporcu, vize randevusu almayı başaramadığı için aylarca hazırlandıkları yarışlardan çekilmek zorunda kaldı. Aylar öncesinden başvuru yapan bazı sporculara 2023’e vize randevusu verildiği ortaya çıktı. Sadece üç sporcu önceden alınmış vizeleriyle yarışlara katılabildi.

Cumhuriyet’e konuşan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, “Bir yıl sonra randevu verdikleri sporcular var. Bu ‘Size vize vermiyoruz’ demek. Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı devreye girmesine rağmen sonuç alamıyorlar. Bakanlığın yerinde olsam ‘Sporcuma vize vermiyorsan o üç sporcuyu da oraya göndermem’ derim. Biz olayın bu tarafındayız. Türkiye’nin itibarı ne yazık ki Amerika tarafından böyle görülüyor. Katılmıyoruz diyerek protesto edin. Siyasetçiler Amerika ile ilişkilerimizin çok iyi olduğunu söylüyor. Nasıl iyi? Sizin sporcunuza vize vermiyorlar” dedi.