Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! KYK kredi ödemeleri için kesin karar verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! KYK kredi ödemeleri için kesin karar verildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mezun öğrencilerin KYK borcuna ilişkin olarak kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir farkı veya faiz farkı olmaksızın, sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mezun öğrencilerin KYK borcuna ilişkin olarak kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir farkı veya faiz farkı olmaksızın, sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık"  dedi. 

Bu karara göre KYK kredi borcu olan yeni mezunlar ana para üzerinden geri ödeme yapacaklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin olarak, 

"Alınan kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten iki yıl sonra başlıyor. Bu süre içinde mezun öğrenci henüz sigorta girişi olan bir işe başlamamışsa ödemeyi erteleyebiliyor. Kredi ödemelerinin belirli bir faiz üzerinden değil, üretici fiyat endeksi farkına göre yapılıyor. Hiçbir zaman bir faiz uygulaması yapmadık. Kredi geri ödemelerinin herhangi bir farkı veya faiz farkı olmaksızın, sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.