Yunanistan'a rahat batıyor! Yine Türkiye'yi hedef aldı! "Rusya'ya yaptırım uygulamayan tek bir ülke var..."

Yunanistan'a rahat batıyor! Yine Türkiye'yi hedef aldı! "Rusya'ya yaptırım uygulamayan tek bir ülke var..."
Türkiye ile Yunanistan arasında F-16 ve Doğu Akdeniz gerilimi devam ederken Yunan Dışişleri Bakanı Dendias sözlü tartışmasına bir yenisini daha ekledi. Rusya'ya yönelik yaptırımlar hakkında konuşan Dendias, "ABD ve Yunanistan, Ukrayna'ya insani ve askeri yardımda bulunarak tüm müttefiklerle beraber Rusya'ya ağır yaptırımlar uyguluyor. Tabi bir ülke hariç" diyerek sözde Türkiye'ye laf çarptı.

 Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye'nin yanı başında olan Girit Adası'nda ABD ile düzenlenen "Poseidon'un Öfkesi 22" tatbikatın son gününde yine Türkiye'yi hedef alan sözlerle gündeme geldi. 

"BİR ÜLKE HARİÇ HERKES RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULUYOR"

Türkiye'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmamasına gönderme yapan Dendias, "ABD ve Yunanistan, Ukrayna'ya insani ve askeri yardımda bulunarak tüm müttefiklerle beraber Rusya'ya ağır yaptırımlar uyguluyor. Tabi bir ülke hariç" ifadelerini kullandı.

"HAREKETLİ BÖLGEMİZ BAŞKA BİR PROVOKASYONU KALDIRAMAZ"

Sözlerini sürdüren Yunan bakan, Türkiye'ye hedef alan ifadelerini sürdürerek, "Hareketli bölgemiz başka bir provokasyonu, saldırganlığı ve revizyoncu yaklaşımı kaldıramaz" dedi.