Tekne satışıyla gündemden düşmeyen A101'den şok hamle! Bu kez banka...

Tekne satışıyla gündemden düşmeyen A101'den şok hamle! Bu kez banka...
Tekne satışı ile gündemden düşmeyen A101'den şaşırtıcı bir hamle daha geldi. Ucuz ürün satmasıyla ünlü olan zincir marketin, dijital banka kurduğu ortaya çıktı.

Aktüel ürünler kataloğunda tekne sattığı ortaya çıka A101 sosyal medya gündemini uzun süre meşgul etmişti. Bu olayın ardından A101'in bankacılık sektörüne girmek için harekete geçtiği ortaya çıktı.

BDDK, A101 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Aydın, A101’in mali işlerden sorumlu müdürü Can Ersöz, Ali Taha Aydın, Erhan Bostan ve Tolga Akar’ın dijital banka kurması için gerekli izinlerin verildiğini bildirdi.

Karara göre dijital katılım bankasının adı ise TOM Katılım Bankası A.Ş. olacak. Resmi Gazete'de yayınlanan detaylara göre bankanın ana sermayesi 1.5 milyar Türk Lirası olarak kayıtlara geçti.

Söz konusu karar Bankacılık Kanunu, Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik, Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik uyarınca geçerli olacak. Bu kapsamda banka, ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda dijital bankalar için belirtilen esaslara uygun olarak faaliyet gösterecek.