Bu video ortalığı fena karıştırdı! Mülteciler KYK yurtlarda bedava mı kalıyor?

Bu video ortalığı fena karıştırdı! Mülteciler KYK yurtlarda bedava mı kalıyor?
KYK Genel Müdürlüğü yurtlarında çekilen bir videodaki kişilerin mülteci olduğu ve yurtların ayrı bölümlerinde bedava kaldıkları iddiası ortalığı fena karıştırdı. KYK Genel Müdürlüğü ise iddiaları tamamen yalanladı.

İstanbul Maltepe'de yer alan ve Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait olan erkek öğrenci yurdunda çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada hızla yayılarak gündeme oturdu. Görüntülerde, çok sayıda Arap mültecinin yurdun içinde ve bahçesinde olduğu görülürken, iddiaya göre konaklama ve yemek masrafları da ücretsiz şekilde karşılandı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerdeki şahısların mülteci oldukları iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 81 ilde yer alan 775 yurtla Türkiye'nin dünyanın devlet eliyle yürütülen en büyük ve en kapsamlı konaklama hizmeti sağladığı belirtildi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ OLMADIĞINDA ULUSLARARASI ETKİNLİKLER İÇİN TAHSİS EDİLİYOR"

Yurtların öğrencilere konaklama dışında kriz durumlarında hizmet verdiğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Pandemi, deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde vatandaşlarımızın tamamına, müdahale ekipleri personeline, belediyelere, güvenlik güçlerine hizmet vermektedir. Bu yıl ilk defa uygulamaya koyduğumuz 1 Eylül'e kadar devam edecek. Seyahatsever Projesi ile bugün itibariyle 60 bin gencimiz yaz tatillerini kendi evleri olan yurtlarımızda geçirmiştir. Aynı zamanda yurtlarımız, öğrencilerin konaklamadığı günlerde ulusal ve uluslararası genç etkinlikleri için katılımcılara ayrıca tahsis edilmektedir.

"40 FARKLI ÜLKEDEN GELEN YABANCI ÖĞRENCİLER KALIYOR"

Bu kapsamda Maltepe Mimar Sinan Öğrenci Yurdu 40 farklı ülkeden gelen gençlerin katılımıyla düzenlenen 4. Uluslararası Gençlik Buluşması için 20 Ağustos 2022 tarihine kadar konaklama noktası olarak belirlenmiştir. Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde yer alan şahıslar ise yerel kıyafetleriyle seminerlerde konuşmacı olarak yer alan bilim insanları ve katılımcı gençlerden oluşmaktadır. Şahısların mülteci olduklarına ilişkin bilgiler tamamıyla dezenformasyondur. Kamuoyunun bilgilerine sunarız."