Emekliler dikkat! Milyonlarca vatandaşa emekli promosyonu oyunu! Bunu yapan promosyon alamıyor...

Emekliler dikkat! Milyonlarca vatandaşa emekli promosyonu oyunu! Bunu yapan promosyon alamıyor...
Emeklilerin kendi bankalarına geçmesi adına bankalar en yüksek promosyonu vermek için adeta birbiriyle yarışıyor. Fakat emekli maaş promosyonunu 7 bin 500 liraya çıkaran bazı bankalar, kredi kullanmış olan binlerce müşterisinin promosyonunu yenilemiyor. Bloke nedeniyle de emekliler maaşlarını başka bankaya da taşıyamıyor.

Ekonomik şartların ülkemizdeki vatandaşları her gün biraz daha zorlamaya devam ediyor. Artan enflasyon özellikle asgari ücretli ve emeklilerin daha da yoksullaşmasına neden oluyor.

Paramedya'nın haberine göre, bankaların emeklileri kendi bankasına çekmek için son dönemde kullandığı promosyon ödemelerinde de sıkıntı yaratabilecek bir durum ortaya çıktı. Emekli maaş promosyonunu 7 bin 500 liraya çıkartan bazı bankalar, eski müşterilerine promosyon yenilemesi yapıp parayı hesaplarına yatırırken, kredi kullanan banka müşterileri bundan muaf tutuldu.

Bankaların sistemlerinde yaptığı bir düzenleme ile kredi kullanan müşterilerin promosyon kullanmasına izin verilmiyor. Söz konusu emekli müşteri, maaşını başka bankaya taşımak istediğinde ise hiç bir gecikme olmamasına rağmen “kredini kapatmadan maaş taşıyamazsın” cevabıyla şaşkına uğruyorlar.

MİLYONLARCA KİŞİ PROMOSYON ALAMIYOR

Bazılarının düşük faizle 2 yıllık aldıkları krediler nedeniyle promosyon için maaşlarını başka bankaya taşıma işlemleri olumsuz şekilde cevaplanıyor. Bankanın “SGK nezdinde”  koyduğu bloke kaldırılamıyor. Hukukçular, bankaların yaptığı bu blokenin hukuksuz olmasına rağmen ısrar ettiğini belirterek, “Bunun için dava açmak gerekiyor. Ancak bu tür davanın sonuçlanması belki 2 yıl bulacak. SGK’nın bu konuya müdahil olup sorunu çözmesi gerekiyor.  Banka emekli maaşına hiç bir süretle bloke koyamaz ama keyfi olarak koyuyor” ifadeleriyle açıklıyor.

Emekli promosyonundan bankalarda kredisi bulunan yaklaşık 4 milyon emekli faydalanamıyor.