Bursa'da korkunç kaza! Otobüs şarampole uçtu, ölü ve yaralılar var

Bursa'da korkunç kaza! Otobüs şarampole uçtu, ölü ve yaralılar var
Kütahya Tavşanlı'dan Bursa'nın Mudanya ilçesine doğru seyir halinde ilerleyen tur otobüsü İnegöl ilçesi Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkiinde şarampole uçtu. 5 kişi yaşamını yitirdi.

Kütahya Tavşanlı'dan Bursa'nın Mudanya ilçesine doğru seyir halinde ilerleyen tur otobüsü İnegöl ilçesi Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkiinde şarampole uçtu. 2 kişi yaşamını yitirdi.

Kütahya Tavşanlı'dan Bursa'nın Mudanya ilçesine doğru ilerleyen tur otobüsü İnegöl ilçesi Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkiinde şarampole uçtu. Çok sayıda kişi yaralandı. Bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri intikal etti.  47 kişinin bulunduğu otobüsteki, 2 kişi yaşamını yitirdi. Yaralılar İnegöl ve Domaniç'teki hastanelere kaldırıldı.

AÇIKLAMA GELDİ

Bursa Valisi Canbolat,"Bir tur otobüsü Kütahya Tavşanlı'dan Mudanya'ya yolcu taşıyan otobüsümüz, maalesef buraya gelince şarampole yuvarlanmış. AFAD ekiplerimiz, sağlık ekiplerimiz, itfaiye ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. Bütün yaralılar, hastanelere sevk edildi. Bunlardan 31 tanesi Bursa devlet hastanelerine, 6 tanesi de Kütahya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Maalesef 3 tane vatandaşımızı da kaybettik. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun. Kazanın sebebi; teknik inceleme ile ortaya çıkacaktır. Şu an bir şey söylemek mümkün değil. Büyük geçmiş olsun" dedi. Kaza ile ilgili soruşturma başladı.

Vali Yakup Canbolat ile birlikte olay yerine giderek incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, yaralılardan 2’sinin tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybettiğini söyledi. Yavuzyılmaz, yaralılardan 4’ünün de sağlık durumunun ağır olduğunu belirtti.