Ali Gündüz, Semih Soyalp ve İlker Karakaş kimdir? Onur Şener'i onlar mı öldürdü?

Ali Gündüz, Semih Soyalp ve İlker Karakaş kimdir? Onur Şener'i onlar mı öldürdü?
Ankara'da müzisyen Onur Şener'in öldürülmesi olayında 3 kişi tutuklandı. Peki şüpheliler Ali Gündüz, Semih Soyalp ve İlker Karakaş kimdir, nerede çalışıyor, ne iş yapıyor? Şüpheliler Çalışma Bakanlığı ve TAI'de mi çalışıyor?

Ankara Çayyolu’ndaki bir eğlence mekanında üç kişi, istekte bulundukları şarkıyı bilmemesi nedeniyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener’i ağır yaraladı. Şener, sevk edildiği hastanede hayatını kaybetti. Saldırganlardan ikisinin Çalışma Bakanlığı’nda bürokrat, diğerinin ise kamu savunma firması TAI’de (Turkish Aerospace Industries -Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ -TUSAŞ- ) mühendis olduğu belirtildi.

AA’nın haberine göre Ankara Başsavcılığı’nın talimatı sonrasında, Şener’in ölümüyle ilişkili olduğu iddia edilen beş şüpheli polis ekibi tarafından gözaltına alındı.

SAVCIYA İFADE VERDİLER

Sağlık kontrolüne sokulan şüpheliler Ali Gündüz, Semih Soyalp, İlker Karakaş, J.E ve G.G, Ankara Adliyesi’nde soruşturmayı yapan savcıya ifade verdi.

Ali Gündüz, Semih Soyalp ve İlker Karakaş, 'kasten öldürme' suçlamasıyla çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol koşuluyla serbest kaldı.

SUÇU BİRBİRLERİNE ATTILAR

Gündüz ve Semih Soyalp, ilk ifadelerinde, Onur Şener’i İlker Karakaş’nin öldürdüğünü, kendilerinin ise ayırmaya çalıştığını öne sürdü. Karakaş ise Şener’i kendisinin öldürmediğini ve kimin yaptığını bilmediğini söyledi.

Gazeteci İrfan Değirmenci, sosyal medya sayfasından Onur Şener'in ölümü ile alakalı yaptığı paylaşımda Şener ile kendisinin ortaokul arkadaşı olduğunu belirtti. "Asla bu davanın peşini bırakmayacağım" ifadelerini kullanan Değirmenci, Şener'in ölümünden sorumlu tutulan şüphelilerin suç kayıtlarını da paylaştı.

ALİ GÜNDÜZ, SEMİH SOYALP VE İLKER KARAKAŞ KİMDİR?

Şener'e saldıranların profilleriyle alakalı bilgiler aktaran Değirmenci, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda şunları söyledi:

"Ortaokul arkadaşım. Sınıfın en parlak öğrencisiydi. Basketbol oynar, gitar çalardı. İmrenirdik Ona. Katilleri sanmasın ki bu cinayet örtülür. Katlettikleri, çocukluğummuş gibi hissediyorum. Asla bu davanın peşini bırakmayacağım! Şüphelilerden biri Ali Gündüz. Ankara'da Çalışma Bakanlığı'nda iş müfettişi. Diğeri Semih Soyalp, TAİ'de elektrik mühendisi, taksirli yaralama suçundan kaydı mevcut. Digeri İlker Karakaş, İstanbul'da Çalısma Bakanlığı'nda müfettiş. İkisi görevi yaptırmamaktan 3 suç kaydı var."