Binance'a saldırı! Onlarca milyon dolar çalındı

Binance'a saldırı! Onlarca milyon dolar çalındı
Kripto para borsası Binance'a saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 100 milyon dolarlık kripto para çalındı. İddialar ise bu miktarın çok daha yüksek olduğu yönünde.

Yaklaşık 30 milyon kullanıcısı olan, dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance dün gece yerel blockchain ağı Binance Smart Chain'e bir saldırı yapıldığını duyurdu. Bu saldırı neticesinde muhtemelen 100 milyon dolarlık kripto paranın çalındığını kaydedildi.

Paylaşılan açıklamaya göre iki blockchain ağı arasındaki köprüde bir saldırı belirlenmesinin ardından Binance Smart Chain'de işlemler geçici olarak durduruldu.

EKSTRA BNB ÜRETİLDİ

Binance CEO'su Changpeng Zhao, Twitter'dan paylaştığı açıklamada ise BSC Token Hub'a gerçekleştirilen saldırı neticesinde extra Binance Coin (BNB) üretildiğini söyledi. Zhao meselenin kapandığını ve yatırımcıların paralarının güvende olduğunu belirtti.

Saldırı haberi sonrasında BNB ilk anda 293 dolardan 280 dolara dek düştü. Sonrasında bu sabah tekrar 284 dolara çıktı.

Piyasa genelinde de olağanüstü bir hareket olmadı. Bu sabah itibarıyla Bitcoin hafta genelindeki inişli çıkışlı seyrine uygun bir biçimde günlük yüzde 1.8'lik kayıpla 19.981 dolara düştü.

Analistler Binance'in saldırının ardından süratle aksiyon alıp yatırımcı güvenini tesis etmeye çaba harcamasıyla panik satışların önüne geçtiğini söyledi. Bugün de Bitcoin'de 20.000 dolarlık psikolojik seviyenin izleneceği ifade edildi.