Pakistan'da İmran Han'a korkunç suikast! Yaralanan İmran Han'ın son durumu ne?

Pakistan'da İmran Han'a korkunç suikast! Yaralanan İmran Han'ın son durumu ne?
Erken seçim tartışmalarının yoğun bir şekilde yaşandığı Pakistan'da Başbakan İmran Han'ın konvoyuna ateş açıldı. Han'ın yaralandığı öğrenildi.

Seçim çalışmalarına devam eden eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın konvoyuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıya korumalar tarafından karşılık verilirken, Han bacağından yaralandı. Resmi kaynaklarca yapılan açıklamada, saldırının bir suikast girişimi olduğu belirtildi. Eski başbakanın hastanede tedavi altına alındığı da duyuruldu. Saldırıda dört kişinin yaralandığı açıklandı. Yakalan saldırgan ise amacının eski başbakanı öldürmek olduğunu itiraf etti.

"AMACIM İMRAN hAN'I ÖLDÜRMEKTİ"

Yayınlanan görüntülerde Han’ın bulunduğu konvoya yönelik saldırı sonrasında arbede yaşanırken bölgede tansiyonun yüksek olduğu belirtildi. Han’ın partisi PTI’den Asad Umur, İngiliz Reuters haber ajansına konuştu. Umar, “Saldırı başkent İslamabad’ın 200 kilometre uzağında meydana geldi. Bir adam otomatik bir silah ile ateş açtı. Çok sayıda insan yaralandı” dedi. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ise saldırıyı kınayarak içişleri bakanına soruşturma için talimat verdi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ DE YARALANDI

Nisan ayında yapılan güven oylamasıyla görevden alınan Han o günden itibaren erken seçim için çağrıda bulunarak eylemler gerçekleştiriyordu. Han, destek almak için ülkeyi boydan boya geçen bir konvoy başlatmıştı.