'Binance batacak' söylentileri piyasayı sarstı! ABD harekete geçti iddiası

'Binance batacak' söylentileri piyasayı sarstı! ABD harekete geçti iddiası
Kripto para dünyasının önde gelen aktörlerinden Binance'ın batacağı iddiası gündem oldu. İddiaya göre ABD Adalet Bakanlığı, Binance'a 'kara para aklama' suçlamasıyla dava açacak.

Binance batıyor söylentileri kripto para piyasasında bir fısıltı halinde hızla dolaşmaya başladı. Kurulduğundan beri yaptığı birçok flaş haberle dünyaca ünlü birçok firmanın batmasına sebep olan Reuters bir defa daha benzer bir haberle gündeme geldi. Binance hakkında olumsuz bir hava esmesine sebep olan haberin kaynağı Reuters'a dayanıyor. Peki, Binance batıyor mu? Binance hakkındaki iddiaların kaynağı nedir?

Esasen Binance batıyor mu sorusunu sormak dahi, diken üzerinde duran kripto para dünyasında sert rüzgarların esmesi için yetiyor. Bu sebeple bu tür ifadeleri kullanmaktan kaçınmak lazım. Fakat, habercilik tarihinde şimdiye dek flaş haberlerle çok sayıda firmanın iflasına sebep olan Reuters, şimdi de Binance'nin batabileceği ile alakalı haber yaptı.

BINANCE'A KARA PARA AKLAMA SUÇLAMASI İDDİASI

Reuters'da dün çıkan bir habere göre ABD makamları, Binance hakkında "kara para aklama" suçlamasıyla dava açacak.

Öne sürülene göre ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) savcıları, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) dahil olmak üzere yöneticilere dönük suçlamaları haklı çıkaracak deliller olduğuna inanıyor.

SAVCILAR HAREKETE GEÇMEYE HAZIR

Kaynaklardan ikisi, davaya dahil olan en az yarım düzine federal savcıdan bir kısmının, halihazırda elde edilen delillerin borsaya karşı agresif bir biçimde hareket etmeyi ve kurucu CZ de dahil olmak üzere bireysel yöneticilere karşı suç duyurusunda bulunmayı haklı çıkardığına inandığını belirtti.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, toplanan kanıtların CEO CZ’ye dava açılması için yeterli olacağı kanısında. Ancak yetkililer bu hususta fikir birliğine varmış değil.

Öte taraftan Adalet Bakanlığı yetkilileri tarafından Binance’in avukatlarıyla muhtemel savunma anlaşmaları hususunda görüşüldüğü kaydedildi. Binance ise “ABD Adalet Bakanlığı’nın iç işleyişi” hakkında hiçbir bilgisi olmadığını kaydetti.

Yayınlanan son haberlere göre, araştırma ve soruşturma dönemi 2018 senesinden bu yana sürüyor ve bu çerçevede daha önce Binance’den bilgi istenilmişti.