İSTANBUL'DA FETÖ OPERASYONU: 10 GÖZALTI

İSTANBUL'DA FETÖ OPERASYONU: 10 GÖZALTI
İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda, örgütün emniyet ve askeri yapılanmasında faaliyet gösteren, aralarında aktif kamu görevlilerinin de olduğu 10 şüpheli gözaltına alındı....

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda, örgütün emniyet ve askeri yapılanmasında faaliyet gösteren, aralarında aktif kamu görevlilerinin de olduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, terör örgütü FETÖ/PDY faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda; bu sabah 11 şüphelinin yakalanması amacıyla operasyon gerçekleştirildi. 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdürüldüğü bildirildi.

Şüpheliler hakkında, geçmiş dönemlerde gözaltına alınan ve itirafçıların beyanları bulunduğu, buna göre, örgüt içerisinde sorumlu düzeyde görev aldıkları, emniyet ve askeri yapılanmasında sorumluluk üstlendikleri, himmet verdikleri, Bankasya'da hesaplarının bulunduğu, örgütle iltisaklı şirketlerde SGK kayıtlarının olduğu, örgütsel iletişim modeline uygun ankesörlü hatlar üzerinden iletişim kayıtlarının bulunduğu belirlendi.

Ayrıca, şüpheliler arasında halen aktif görevli kamu personeli şüphelilerin olduğu tespit edildi. Konuyla ilgili tahkikat işlemlerinin devam ettiği belirtildi.