HATAY’DA DEPREMDE ŞEHİT OLAN ERİN ACI HABERİ İZMİR'E ULAŞTI

HATAY’DA DEPREMDE ŞEHİT OLAN ERİN ACI HABERİ İZMİR'E ULAŞTI
Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerden Hatay’da şehit olan Piyade Er Eren Taşkın'ın acı haberi, memleketi İzmir'e ulaştı. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu....

KERİM UĞUR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerden Hatay’da şehit olan Piyade Er Eren Taşkın'ın acı haberi, memleketi İzmir'e ulaştı. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu.

Dün sabaha karşı Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin etkilediği Hatay’da piyade er olarak görev yapan Eren Taşkın, dört gün önce askeri görevini yapmak için gittiği Hatay 8’inci Komando Tugay Komutanlığı'nda enkaz altında kalarak şehit oldu.

Askeri yetkililer, dün akşam saatlerinde şehit Eren Taşkın'ın şehadet haberini, Bayraklı ilçesi Nafiz Gürman Mahallesi'nde yaşayan annesi Dursune Taşkın'a verdi. Haberin ardından şehidin evine Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu.

“GÜLE OYNAYA GÖNDERDİK”

Şehidin dayısı Ali Kopgel, “Öncelikle vatan sağ olsun diyoruz. Büyük bir deprem yaşandı kaybımız da var. Buradan asker eğlencesini yaptık güle oynaya gönderdik. En son cuma günü irtibat kurduk birliğine annesi teslim etti. Deprem olduktan sonra akşam itibarıyla komutanlarımız bizlere bilgi verdi ve şehadet haberini aldık” diye konuştu.

“ÜNİFORMA GİYMEYE ÇOK HEVESLİYDİ”

Şehidin çocukluk arkadaşı olan Batu Dolaykaya, “Çocukluğundan beri ben biliyorum askere gitme hevesi vardı onun. Ben bildim bileli çalışırdı çok vakti olmazdı akşam gelirdi 4-5 saat gezerdik, film izlerdik o kadar. Üniforma giymeye çok hevesliydi. Askere giderken bile ben askere gidiyorum diye herkese söylüyordu. Ben çalışıyordum şaşırdım zaten, gerçekten inanmadım sonra teyzesini aradım teyzesi zaten sosyal medyada böyle bir şey paylaşınca ben taziye evine geldim direk. Hala inanmıyorum” diye konuştu.

“ÇOK EĞLENCELİ BİRİYDİ”

Şehidin diğer arkadaşı Baran Erol ise şunları söyledi:

“Eğlencesine gelemedim çalışıyordum. Askere gitmeden önce aradım ama ulaşamadım. Eğlenceden iki gün önce beraberdik. Arabayla aldı bizi eğlenerek geldik son gülüşü aklımızda hala. Çok eğlenceli biriydi duruşu bile eğlenmek için yetiyordu. En son arabadaydık iki gün vardı askere gitmesine şehit ve asker şarkıları dinlemiştik sonra ayrıldık eğlencesine gelemedim o da benim içimde ukde kaldı taziye evine gelmek nasip oldu” dedi.